Φαλακρός αετός εναντίον Golden Eagle

Τόσο φαλακρός αετός όσο και χρυσαετοί είναι οι κυριότεροι θηρευτές των διατροφικών ιστών, η παρουσία τους δεικνύει τον οικολογικό πλούτο ενός συγκεκριμένου οικοσυστήματος ή μιας περιοχής ή ενός βιομίου. Και οι δύο αυτοί αετοί κυμαίνονται στο βόρειο ημισφαίριο, αλλά υπάρχουν διαφορές μεταξύ των μοντέλων διανομής τους. Εκτός από τις φυσικές σειρές, υπάρχουν και πολλές άλλες διαφορές που παρουσιάζονται μεταξύ αυτών των δύο αρπακτικών που είναι πολύ σημαντικές και ενδιαφέρουσες. Εκτός από τις διαφορές τους, και τα δύο αυτά πτηνά έχουν μεγάλη σημασία ως εθνικά σύμβολα σε πολλές χώρες.

Φαλακρός αετός

Φαλακρός αετός είναι επιστημονικά ονομάζεται Haliaeetus leucocephalus, και είναι αρπακτικό ή αρπακτικό πουλί. Η Βόρεια Αμερική είναι το σπίτι του φαλακρού αετού και μεταναστεύουν μέσα σε αυτήν την ήπειρο. Είναι το εθνικό πουλί και το σύμβολο των Ηνωμένων Πολιτειών. Συχνά τρέφονται γύρω από ανοικτά υδάτινα σώματα, όπου υπάρχει άφθονο φαγητό. Αν και το όνομά τους, έχουν φτερά σε όλο το σώμα τους εκτός από το πόδι και το ράμφος. Το φτέρωμα είναι σημαντικό να παρατηρήσετε γι 'αυτά, καθώς είναι ομοιόμορφα καφέ εκτός από το λευκό χρώμα στο κεφάλι και την ουρά, στους ενήλικες. Μέχρι να φτάσουν στη σεξουαλική ωριμότητα, οι νεαροί εμφανίζουν λευκές κηλίδες στο καστανό φτέρωμα τους. Το ράμφος τους είναι μεγάλο και γαντζωμένο, έτσι ώστε να μπορεί να σχίσει το θήραμα σε κομμάτια. Τα κύρια είδη θηραμάτων του φαλακρού αετού είναι τα ψάρια και γι 'αυτό συχνάζουν γύρω από τα υδάτινα σώματα. Επιπλέον, το ράμφος τους έχει έντονο κίτρινο χρώμα. Η μέτρια μεγάλη ουρά τους είναι σφηνοειδής. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι οι θηλυκοί φαλακρός αετοί είναι πολύ μεγαλύτεροι από τους άντρες τους. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές μετρούν από 70 έως 102 εκατοστά ως μήκος του σώματος τους. Αυτά τα μεγάλα αρπακτικά μπορούν να ζυγίζουν περίπου 2,5 - 7 κιλά. Η σημασία των φαλακρών αετών ανυψώνεται καθώς χτίζουν τις μεγαλύτερες φωλιές πουλιών στη Βόρεια Αμερική.

χρυσός αετός

Ο χρυσός αετός, ο Aquilla chrysaetos, είναι ένα ευρέως διαδεδομένο θηρευτικό πουλί στο βόρειο ημισφαίριο. Στην πραγματικότητα, ο χρυσός αετός είναι το πιο γνωστό πουλί ή αρπακτικό πουλί. Αναφερόμενος στο βόρειο ημισφαίριο για τη φυσική τους εμβέλεια σημαίνει ότι αυτά τα πουλιά βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική, τα βόρεια μέρη της Αφρικής, ολόκληρη την Ευρώπη και την εύκρατη Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Ινδίας. Έχουν ένα σκούρο καφέ φτέρωμα με κάποια ελαφρύτερα χρυσαφένια φτερά γύρω από το κεφάλι και το λαιμό ή τον αυχένα. Στην πλευρική άκρη στα φτερά, υπάρχουν και φτερά γκρίζου ή λευκού χρώματος. Το καμπύλο και αιχμηρό ράμφος είναι κίτρινο, αλλά η άκρη έχει σκούρο χρώμα. Ωστόσο, οι νεαροί έχουν περισσότερο κίτρινο από ότι οι ενήλικες κάνουν στα ράμφη τους. Επιπλέον, το νεανικό φτέρωμα έχει λίγες λευκές κηλίδες και αυτές σταδιακά εξασθενίζουν με την ηλικία έως το καφέ χρώμα. Το σώμα τους μετρά από 70 έως 85 εκατοστά και ζυγίζει περίπου 3 - 6 κιλά. Τα θηλυκά των χρυσών αετών είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά τους.