Μαύρη αρκούδα εναντίον καφέ αρκούδα

Η καφέ αρκούδα και η μαύρη αρκούδα είναι δύο συναρπαστικά και πολύ συγκρίσιμα ζώα που ζουν στο βόρειο ημισφαίριο. Ωστόσο, διαφέρουν στο φυσικό τους γεωγραφικό εύρος, ταξινομική ποικιλομορφία, χρωματικές παραλλαγές, σωματικά μεγέθη και άλλα φυσικά χαρακτηριστικά. Επομένως, θα ήταν σκόπιμο να πραγματοποιηθεί μια λογική διαφοροποίηση μεταξύ αυτών των δύο σημαντικών ζώων. Ωστόσο, υπάρχουν δύο μαύρες αρκούδες γνωστές ως αμερικανικές και ασιατικές μαύρες αρκούδες. Μαύρη αρκούδα σε αυτό το άρθρο αναφέρεται στην αμερικανική μαύρη αρκούδα. Η κατανόηση των χαρακτηριστικών τους θα προετοιμάσει το δρόμο για να τονίσει τις διαφορές μεταξύ καφέ και μαύρων αρκούδων όπως σε αυτό το άρθρο.

Μαύρη αρκούδα

Η αμερικανική μαύρη αρκούδα, Ursus americanus, είναι ενδημική στη Βόρεια Αμερική. Είναι μεσαίου μεγέθους και ένα από τα πιο κοινά αρκούδα στην περιοχή. Η μαύρη αρκούδα είναι γνωστή για το χαρακτηριστικό της ρωμαϊκό προφίλ. Το κρανίο τους είναι ευρύ με στενό ρύγχος και με μεγάλους αρθρωτές γνάθους. Οι θηλυκές μαύρες αρκούδες έχουν πιο λεπτό και μυτερό κρανίο σε σύγκριση με τα αρσενικά τους. Τα αρσενικά ποικίλλουν στο σωματικό τους βάρος από 60 έως 250 χιλιόγραμμα και το φάσμα των θηλυκών κυμαίνεται από 40 έως 110 χιλιόγραμμα. Είναι προφανές να παρατηρήσετε μια δραστική αλλαγή στο μήκος του σώματος τους, που είναι από 120 έως 200 εκατοστά. Επιπλέον, τα ύψη τους στους ώμους κυμαίνονται από 70 έως 105 εκατοστά. Οι μαύρες αρκούδες έχουν τυπικά μεγάλα και στρογγυλά αυτιά. Το γούνινο παλτό τους είναι μαλακό με πυκνή ανοιξιάτικη υφή και έχει μακριές και παχιές τρίχες φύλαξης. Η εδαφικότητα είναι πολύ υψηλή μεταξύ των μαύρων αρκούδων και είναι ενεργή κατά τη διάρκεια των νυχτών. Η εξαιρετική τους όραση και η αίσθηση της όσφρησης είναι εξαιρετικά χρήσιμες για να βρουν τους συντρόφους τους και τις πηγές τροφίμων. Επιπλέον, είναι ισχυροί κολυμβητές, οι οποίοι τους επιτρέπουν να τρέφονται με ψάρια και υδρόβια τρόφιμα. Ωστόσο, είναι παμφάγα και η διατροφή τους ποικίλλει ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των τροφίμων ανάλογα με την εποχή και τη θέση.

Καφέ αρκούδα

Η καφέ αρκούδα, Ursus arctos, είναι ένα μεγάλο και βαρύ θηλαστικό της τάξης: Canivora και οικογένεια: Ursidae. Ζουν σε βόρεια μέρη της Ευρώπης και της Ασίας και της Βόρειας Αμερικής. Υπάρχουν δεκαέξι υποείδη που περιγράφονται σε αυτό το είδος. Η καφέ αρκούδα είναι το μεγαλύτερο ζώο με επιθετικές συμπεριφορές στη γη με ένα βαρύ σώμα που ζυγίζει από 300 έως 800 κιλά. Έχουν καμπυλωθεί πολύ μεγάλα νύχια για αναρρίχηση δέντρων εύκολα. Το κρανίο είναι κοίλο και βαριά κατασκευασμένο και φαίνεται δυσανάλογα μεγαλύτερο σε σύγκριση με το μέγεθος του σώματος. Επιπλέον, οι προβολές του κρανίου είναι πολύ ανεπτυγμένες από ό, τι στην ασιατική μαύρη αρκούδα. Έχουν ισχυρά δόντια με μεγάλους κοπτήρες. Η διατροφή τους είναι παμφάγα, καθώς αποτελείται τόσο από ζωική όσο και από φυτική ύλη. Οι ιδιοσυγκρασίες τους είναι απρόβλεπτες και οι επιθέσεις σε ανθρώπους είναι συχνές, αν και συνήθως προσπαθούν να αποφύγουν τους ανθρώπους. Έχουν μια μικρή ουρά που μετρά μέχρι 22 εκατοστά. Το χρώμα του παλτό τους είναι περισσότερο ή λιγότερο καφέ, δίνοντας το όνομα καφέ αρκούδα.